Schenkelweg 4a, 2381 AN Zoeterwoude Saffierstraat 59, 2403 XM Alphen aan den Rijn

Babymassage

Babymassage is een leuke en gezellige manier om op een ontspannende manier met het contact tussen ouder en kind te vergroten. Door middel van de ontspannende technieken worden de zintuigen van zowel u als uw baby geactiveert. Door uw baby regelmatig te masseren geeft u de baby een gevoel van geborgenheid, veiligheid en zelfvertrouwen. Baby’s worden rustiger en slapen regelmatiger.

Gedurende 3 bijeenkomsten van ieder 1 à 1,5 uur zullen in een prettige en ontspannen sfeer de massagetechnieken voor de baby aangeleerd worden. Tijdens de babymassage geniet je in een 1

op 1 situatie van het contact met je kindje. Dit werkt ontspannend en draagt bij aan de hechting tussen ouder/verzorger en kind. De cursus wordt gegeven door een kinderfysiotherapeut, waardoor er naast de massagetechnieken ook aandacht besteedt zal worden aan de motorische ontwikkeling van het jonge kind, hanterings- en positioneringsadviezen (tillen en dragen), de zogenaamde voorkeurshouding, tips voor baby’s die zich overstrekken en het leren inbakeren.

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in overleg tussen ouder/verzorger en kinderfysiotherapeut.

Mogelijkheden zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag. Er wordt gestreefd naar een groepsgrootte van 3-6 baby’s per cursus. Leeftijd vanaf 2,5 maanden. Voor en na de massage is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het voeden van de baby’s onder het genot van een kopje koffie en thee.

De kosten bedragen €90,- voor de hele cursus in groepsverband en €120,- individueel. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden tot vergoeding. U kunt zonder verwijzing van een (huis)arts deelnemen aan de cursus. Indien u individueel de cursus wilt volgen of de voorkeur geeft aan een cursus aan huis, gelden andere tarieven.

Voor meer informatie en aanmelding: bel ons op 0172-422695 of mail naar info@praktijkvoorkinderfysiotherapie.nl onder vermelding van uw naam, naam van uw kind, geboortedatum van uw kind, adres en telefoonnummer. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om aan te geven wanneer er een nieuwe cursus start waar u aan kan deelnemen.